Το Τζάμπολ Αγάπης Σαντορίνης είναι γεγονός

18/11/2022
Αγαπητοί γονείς
Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε την έναρξη των προπονήσεων της Ειδικής Καλαθοσφαιρικής Αγωγής όπου κάθε Κυριακη  στο Δαππος και ώρα 13:00 θα διεξάγεται χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, πρόγραμμα διδασκαλίας του Μπασκετ για τα παιδιά της ειδικής αγωγής.

Το πρόγραμμα τελεί υπό την καθοδήγηση του καθηγητή φυσικής αγωγής και προπονητή καλαθοσφαίρισης Γιάννη Τσουμπρή, όπου μαζί με τον γιο του Μιχάλη που βρίσκεται στο Φάσμα του Αυτισμού, δημιούργησαν το «Τζάμπολ της Αγάπης».
Ένα καινοτόμο πρόγραμμα εθελοντικής διδασκαλίας του μπάσκετ για τα παιδιά της Ειδικής Αγωγής.
Σκοπός της «Ειδικής Καλαθοσφαιρικής Αγωγής» είναι η εκπαίδευση των παιδιών στα βασικά στοιχεία του μπάσκετ, η Συν-Εκπαίδευση τους με άλλα παιδιά, και η αποδοχή τους με την κατάργηση κάθε διαφορετικότητας, εντός και εκτός του αγωνιστικού χώρου.
Η «Ειδική Καλαθοσφαιρική Αγωγή» ξεκίνησε την πορεία της το 2016 όπου ο Coach Γιάννης Τσουμπρής, με τη συντροφιά του Μιχάλη, φέρνουν στο ίδιο γήπεδο του μπάσκετ, όλα τα παιδιά (με ή χωρίς ειδικές ικανότητες) σε μία κοινή ομάδα, παίζοντας σε 3 σημεία του γηπέδου με 3 καλάθια.
Σήμερα είχαμε την χαρά.. αυτό που σχεδιάσαμε στα λόγια τον Δεκέμβριο του 2021 να το υλοποιήσουμε.. ξεκινώντας ένα καλύτερο μέλλον για όλα τα παιδιά με στόχο να καταργήσουμε όλοι μέσα στο γήπεδο κάθε διαφορετικότητα!
Τα παιδιά των Ειδικών Σχολείων του νησιού μας , μαζί με τα παιδιά της Α.Ε. ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ μοιράστηκαν στιγμές της Ειδικής Καλαθοσφαιρικής Αγωγής.
Η αγάπη ξεχείλισε και το χαμόγελο άστραψε στα πρόσωπα όλων των παιδιών!Το νερό μπήκε στο αυλάκι και το “Τζάμπολ Αγάπης Σαντορίνης”είναι πλέον γεγονός!
«Όλα τα παιδιά γίνονται μία ομάδα, με μία μπάλα να τα ενώνει».
Κάθε Κυριακή 13:00 στο κλειστό γυμναστήριο Δαππος το χαμόγελο είναι η δύναμη μας!